Revizyon  burun ameliyatı hangi durumda gerekir? Sorusuna yanıt bulmak için öncesinde hastanın şikayet ve beklentilerinin çok detaylı bir şekilde dinlenmesi önemlidir. Ameliyat öncesi görüşme ve değerlendirme yapılırken hastanın beklentilerinin de gerçekçi olması gerekir.Tüm detaylarıyla fiziksel muayene yapılır. Böylece muayenede burun içi ve dışındaki yapılar detaylı olarak incelenir. Özellikle kıkırdak rezervinin durumuna bakılır. Çünkü revizyon burun ameliyatlarında ihtiyaç duyulan temel şey kıkırdaktır.

Burundan Nefes Almada Sorun Yaşayanlar

Burun ameliyatı sonrasında derin nefes alındığında burun valfinin kapanması durumu oluşabilir. Ayrıca hastalar içeri yeteri kadar hava girmemesi sorunu yaşayabilir. Bu durumda ikinci burun ameliyatı yapılır.

Burun Kemerinde Yeteri Kadar Düzeltilmemesi

İlk ameliyatta burun sırtındaki kemerin yeteri kadar alınamaması durumunda şekil bozukluğu olabilir. Buna bağlı olarak ortaya çıkan estetik bozukluk gidermek için revizyon  burun ameliyatı yapılır.

Burun Ucundan Memnun Olmayan Yeniden Ameliyat İsteyebilir Mi?

Revizyon Burun UcuBurun ameliyatında  burun ucundaki düşüklüğün giderilememesi ya da burun ucunun şiş gibi görünebilir. Ayrıca burun ucunun çok kaldırılması nedeniyle burun deliklerinin karşıdan bakıldığında görülmesi kişiyi rahatsız edecektir. Bu gibi sorun yaşayan kişilere ikinci burun ucu ameliyatı önerilmektedir.

Burun İle Yüz Arasında Orantısızlık Revizyon  Burun Ameliyatı ile giderilir mi?

Burun ile yüz boyutu arasında orantısızlık olması sorunu yaşayan kişiler ameliyatı yeniden olmak isterler. İlk ameliyatta yüze göre burunun yeterince küçültülmemesi ya da gereğinden fazla küçültülmesi sorunu düzeltilir.

Revizyon Burun Ameliyatı estetik olmalı hem de fonksiyonel olmalı

Estetik burun ameliyatları sonrasında insanlar hem daha güzel ve estetik hem de daha rahat nefes alabileceği bir buruna sahip olmaktadır. Burun şeklinin uca doğru hafif genişleyerek gelmesi fonksiyonel açıdan en uygun şekildir. Bazen estetik burun ameliyatlarında, daha güzel bir burun şekli oluşturmak için yapılan işlemler yapılır. Sonrasında bazı önemli anatomik bölgelerin deforme edildiği görülmektedir. Bu cerrahi işlemler yapılırken, bazı bölgelere dikkat edilmezse ameliyat sonrasında hem istenmeyen şekil bozuklukları hem de zor nefes alma problemi ortaya çıkar.

 

Revizyon Burun Estetiğinde Hangi Yöntem Tercih Edilir?

Revizyon burun estetiğinde gerekli değişiklikler “kapalı” veya “açık” yöntem ile yapılabilir. Büyük yapısal değişiklikler varsa genellikle açık burun estetiği tercih edilecektir. Küçük düzeltmeler ise genellikle kapalı teknikle yapılır. Kapalı rinoplasti burun iskeletine ulaşmak için sadece burun iç duvarında kesiler gerektirir, dış burun derisinde herhangi bir yara izi yoktur. Açık rinoplastide ise burun delikleri arasında bir kesi yapılarak burun derisi yukarı kaldırılır. Cerrahın burun iskeletine doğrudan müdahale etmesine imkan verir. Ancak kesi gerektirdiği için kapalı tekniğe göre iyileşme süresi daha uzundur. Revizyon burun estetiğinde kapalı veya açık tekniğin kullanılması kararı vakanın durumuna ve cerrahın tercihine göre değişir ve her iki teknik de içinde avantajlarını ve dezavantajlarını barındırır.