Burun dolgusu sonrası burun ameliyatı yapılabilir mi? Burun dolgu sonrası burun estetiği ameliyatı nasıl olur? Dolgusu uygulaması sonrası estetik burun ameliyatı yapılırken zorluk olur mu?   Burun dolgusu sonrası burun ucu estetiği ameliyatı yapılabilir mi? –  Dolgusu uygulaması sonrası estetik burun ameliyatı yapılırken zorluk olur mu?  Gibi bir çok soru merak ediyorsunuz. Bu konuda bilgilendirme yapma çalışalım.

Burun dolgusu geçici olarak burun şeklini düzeltmek veya düzeltmek için kullanılan bir kozmetik prosedürdür. Burun dolgusu, dolgu malzemesi enjekte edilerek burun konturlarını düzeltmeyi veya dengelemeyi amaçlar. Ancak, burun dolgusu geçici bir çözümdür ve etkileri genellikle 6 ay ila 2 yıl arasında sürer.

Burun Şeklinde Kalıcı Değişiklik

Eğer burun şeklinizde kalıcı bir değişiklik istiyorsanız, burun estetiği veya rinoplasti ameliyatı düşünmeniz gerekebilir. Burun estetiği ameliyatı, burun yapısını kalıcı bir şekilde değiştirmek için cerrahi bir işlemi içerir. Bu ameliyat, burun ucunun, burun sırtının, burun kanatlarının veya burun deliklerinin şeklini değiştirmek veya burun fonksiyonunu iyileştirmek amacıyla yapılabilir.

Burun Estetiği Ameliyatı Olacaksanız Burun Dolgusu Yaptırmayın

Burun dolgusu ve burun estetiği farklı prosedürlerdir. Hangi seçeneğin sizin için uygun olduğunu belirlemek için Op. Dr. Vedat Taş’a danışmanız önemlidir. Ameliyat öncesinde ve sonrasında dikkatli bir değerlendirme yapılmalı ve ameliyatın kişisel hedeflerinize ve ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadığına karar verilmelidir.

Burun dolgusu yaptırmayı düşünüyorsanız ve ilerleyen dönemde burun estetiği ameliyatı ya da burun ucu estetiği ameliyatı yaptırma olasılığınız da varsa, burun dolgularını yaptırmamanız gerekmektedir. Dolgu etkisinde olan bir buruna, estetik bir işlem yapıldığında, dolgu bulunan alanlardaki şişlik ve dolgu kalıntıları ameliyat esnasında cerrahın öngörüsünü olumsuz etkileyebilmektedir. Burun dolgusunun rinoplastinin yerini tutmaz. Burun dolgusu, genellikle burun sırtındaki kemeri düz hale getirmek için burun köküne ve burun ucuna çeşitli maddelerin enjekte edilmesidir. Günümüzde dolgu materyali olarak genellikle hyalüronik asit kullanılmaktadır.

Burun Dolgusunun Avantajları

  • İşlemin oldukça hızlı ve pratik bir şekildle uygulanıyor oluşu
  • Anestezi gerektirmemesi
  • İyileşme süresinin oldukça kısa olması
  • Sosyal hayattan ve iş hayatından uzaklaşmayı gerektirmemesi
  • İstenildiği zaman geriye döndürülebiliyor olması

Burun Dolgusunun Dezavantajları

  • Ameliyat kadar büyük değişimler gerçekleştirilememesi
  • Fonksiyonel sorunlara yani nefes alış veriş sorunlarına çözüm bulamaması
  • Belirli aralıklar ile tekrar edilmek zorunda olması

Kimler Burun Dolgusu Yaptıramaz?

Ameliyatsız burun estetiği genellikle burun kusurları ameliyatla düzeltilecek kadar ileri düzeyde olmayan kişiler için uygundur. Ancak burun deformasyonu ileri düzeyde ise cerrahi müdahale zorunludur. Ayrıca burun dolgu maddesine karşı alerjisi olanlar, emziren anneler ve hamile kadınlar burun dolgusu yaptıramaz.